Vaaru

Vaarun retkeily- ja ulkoilualue

–Ympärivuoden palveleva upea virkistysalue

Korkea ja kaunis Vaarun harju ja Vaarun ulkoilu- ja retkeilyalue sijaitsevat aivan Riistaveden kylän kupeessa, Kaavintien puolella. Vaaru on monipuolinen kuntoilu- ja virkistysalue, josta löytyvät mm. valaistu kuntopolku ja hiihtolatu sekä laavupaikka lampimaisemalla. Miellyttäviä maastopyörä- ja kävelypolkuja risteilee alueella. Polkuja pidetään kunnossa myös talvisin. Laatanvaarun kuntoportaat eli Pertun portaat sijaitsevat Vaarun etelärinteessä, vesitornin juurella. Portaat ovat metalliset ritiläaskelmaiset kuntoportaat, jotka ovat tukevat ja pitävät. Ne toimivat kuntoillessa melkein läpi vuodenkierron. Talvikunnossapitoa portaille ei kuitenkaan tehdä.

Hiihtämään Vaarun laduille

Vaarulta löytyy erimittaisia hiihtolenkkejä ja latujen kuntoa ylläpidetään erittäin hyvin. Latutilanteesta tiedotetaan Riistaveden alueen facebook-kanavissa tiiviisti. Riistaveden Urheilijat hoitavat latujen kunnossapidon ja tiedotuksen. 

Latupituudet Vaarulla: SISÄLTÖJÄ PÄIVITETÄÄN, ODOTATHAN HETKEN.

Latukartta TULOSSA.

Kyläyhdistyksen laavu
Vaarun lenkkipolun varrella Laatanlammen rannalla sijaitsee kyläyhdistyksen ylläpitämä laavu, jossa retkeilijät voivat viivähtää. Laavulle on Vaarun parkkialueelta vajaa kilometrin kävelymatka. Polttopuita löytyy laavun takana olevasta puuvajasta. Toivomme mukavia retkeilyhetkiä Laatanlammen laavulla ja toivomme myös jokaisen vierailijan huolehtivan paikan siisteydestä ja arvostavan yhteistä retkipaikkaa, jossa istua nuotiotulilla ja rentoutua luonnon kauniissa maisemassa.

Pertun portaat
Laatanvaarun kuntoportaat eli Pertun portaat sijaitsevat Vaarun etelärinteessä, vesitornin juurella. Portaat ovat metalliset ritiläaskelmaiset kuntoportaat, jotka ovat tukevat ja pitävät. Ne toimivat kuntoillessa melkein läpi vuodenkierron.

Valaistut, ei talvikunnossapitoa.

Vaarun alueen kartta (tulossa)