Riistavesi-info

Kuvagalleria    |   Riistaveden pitäjäraati    |   Kuopion kaupungin palvelut

Riistavesi-info

Riistaveden palvelut ovat monipuoliset. Kylältä löytyy muun muassa osuuspankki, postipalvelut, apteekki, kirjasto, kukkakauppa, K-market, Sale, kahvila, parturi-kampaamoja, kauneushoitola, huoltamo ja autokorjaamoja. Myös neuvola- ja terveydenhoitopalvelut sijaitsevat kylän keskustassa. Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät kaikenikäisille. Alueelta löytyvät mm. pururata, hiihtolatuja, moottorikelkkareitistö, uimarantoja, urheilukenttä, leikkipuisto, koirapuisto, jalkapallokenttä, AA1 luokiteltu frisbeegolfrata sekä kaunis perinnepiha ja museoalue. Riistaveden yhdistystoiminta on vilkasta.

Riistavedellä vesistö on maisemakuvassa vahvasti läsnä – rantaviivaa on yli kuusisataa kilometriä. Riistavedeltä voi helposti suunnata kauniille veneily- ja melontareiteille vaikkapa Vehmersalmelle Summan kanavan kautta ja tulla Kuopion kautta takaisin Riistavedelle. Reittien varrelta löytyy viehättäviä laavupaikkoja ja retkisatamia.

Myös Tahkon vesireitti on kokemus, jossa pääsee kulkemaan useamman järven ja kanavan läpi aina kauniille Syvärin järvelle asti, Tahkovuoren maisemiin. Tahkolle ajaa teitse 45 minuutissa. Leppoisia maaseutupaikkakuntia on aivan naapurissa, Vehmersalmi, Juankoski, Muuruvesi, Kaavi ja Tuusniemi, kaikki kauniita maaseutukyliä alle tunnin päässä Riistavedeltä.

Lentoasemalle ajaa 20 minuutissa ja suorat lennot Kuopiosta vievät lomalle kaipaavan myös etelän lämpöön. Riistavedeltä on nopea yhteys myös Pohjois-Karjalan keskukseen Joensuuhun. Aikaa menee reilu tunti ja matkan varrelle osuu monta kivaa paikkaa, joissa piipahtaa.