Monitoimirakennus Riistavedelle valmistuu hyvää vauhtia. Tutustu rakentamisen viikkotiedotteen kautta rakennusprojektin vaiheisiin, missä mennään nyt: Koulun viikkotiedote VIIKKO 1/2023


Teksti: Riistavesi, Viljo Eriksson

Nykyaikainen liikunta/juhlasali tulee tarpeeseen

Riistaveden koulumaailma elää toiveiden täyttymisen aikaa, kun uuden koulurakennuksen työt käynnistyivät hiihtoloman aikana. Yhtenäiskouluun kuulu Riistaveden koulun lisäksi Vehkalammin koulu, joka remontoitiin ja laajennettiin jo vuosia sitten.

-Uusi Riistaveden koulu on valmistuttuaan enemmän, kuin uusi koulurakennus. Tilojen monikäyttöisyydessä uusi koulu on edelläkävijä, enkä tiedä Kuopiossa vastaavaa. Kaksikerroksiseen rakennukseen tulee myös esikoulu, kirjasto, kansalaisopisto, kuntosali ja nuorisotila sekä kolmilohkoinen 750 neliön liikuntasali, josta yksi lohko voi olla koulun ulkopuolisessa päiväkäytössä, sanoo kaupungin edustaja, rakennuttaja Marko Väätäinen. Voidaan hyvin puhua monitoimikoulusta, hän lisää.


Kuvat: Havainnekuvat koulusta ( Sweco Architects Oy )

Uusi rakennus nousee nykyisen koulun pihapiiriin. Sen jälkeen, vanha koulurakennus puretaan ja sen paikalle tulee urheilukenttä.Edellinen merkittävä rakennushanke Riistavedellä oli uusi päiväkoti, joka sekin oli ratkaisultaan poikkeuksellinen. Viipalerakenteinen sisätiloissa rakennettu ja tarvittaessa siirrettävä moduuliratkaisu on kotimaisen Parmaco Oy:n erikoisosaamista. Tehtaan sisähallissa rakennetut elementit tuotiin paikanpäälle valmiina sääsuojattuina ja näin vältettiin rakennusaikaiset kosteusriskit. Kaupunki on siinä vuokralaisena ja säästyi näin investoinnilta ja myös kiinteistön omistajan riskeiltä.

Monitoimisuus toteutuu myös päiväkodin tilojen käytössä. Liikunta- ja juhlatila tarjoaa sopivan kokoontumispaikan aikuisille päivä- ja iltaliikuntaan.